Contactați-ne

Telefon

România

+40 37 138 11 55 | +40 730 462 760

Formular de contact

Ne face plăcere să răspundem întrebărilor dumneavoastră.

> Contact

Cum să gestionați complexitatea în mediile de producție de articole diverse cu volum redus

Comportamentul consumatorului devine din ce în ce mai solicitant. Oamenii și companiile nu caută produse de la raft, ci doresc să aibă varianta de produs care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor lor. Nu mai este cazul să menționăm că livrarea trebuie să fie rapidă sau la timp, având o calitate bună la un preț bun. Pentru a îndeplini aceste cerințe și pentru a rămâne competitive, companiile de producție trebuie să poată stăpâni articolele diverse cu volum redus (HMLV). 

Ce provocări se găsesc în mediile HMLV din producție? Operațiunile de producție cu articole diverse, combinate cu volum scăzut și dimensiuni reduse ale loturilor creează procese de asamblare manuale și pregătiri de lucru complexe. Tranzițiile frecvente între produse și variante necesită abilitatea de a schimba rapid și eficient configurațiile. 

 

Următorul articol explică modul în care se pot obține schimbări mai rapide, flexibilitate mai mare și fiabilitate mai ridicată a procesului, datorită câtorva aspecte:

1) Trecere fără probleme de la o configurație de producție la alta
2) Reducerea costurilor de schimbare pentru operatori
3) Folosirea transparenței datelor pentru a îmbunătăți procesul

 

1) Trecere fără probleme de la o configurație de producție la alta

Fabricile și procesele de asamblare inteligente au nevoie de configurații fizice proiectate inteligent.


Integrarea uneltelor conectate permite salvarea și actualizarea și transmiterea automată a informațiilor referitoare la setări, calibrare și configurație în cadrul software-ului, astfel încât fiecare șurub și nit să fie strâns conform specificațiilor. Deoarece setările și cerințele uneltelor sunt automatizate și monitorizate, operatorii nu trebuie să-și amintească cuplul necesar, parametrii etc. pentru fiecare pas din proces. Aplicațiile pick-by-light, turnurile de asamblare rotative și alte dispozitive inteligente pot fi integrate pentru a reduce timpul petrecut de operatorii căutând piesele de asamblare – o cauză principală a încetinirilor proceselor de asamblare manuală.

În timpul asamblării, datele furnizate de uneltele sau de senzorii inteligenți, cum ar fi scanere sau camere, pot fi folosite pentru a avansa instrucțiunile de lucru și pentru a reseta uneltele pentru următorul pas al procesului. În mod similar, pot fi setate declanșatoare pentru comutarea între diferite produse și variante. Integrarea inteligentă a dispozitivelor și gestionarea instrucțiunilor de lucru fac ca trecerea fizică între o comandă de producție și următoarea să fie la fel de simplă precum trecerea de la un pas la altul într-un proces de asamblare.

Digitizarea locului de muncă vă permite, de asemenea, să schimbați aspectul stațiilor de lucru cu doar câteva clicuri de mouse, de exemplu, de la o singură stație de lucru la o linie de producție mică, oferindu-vă flexibilitatea de a modifica și de a gestiona producția produselor dvs.2) Reducerea costurilor de schimbare pentru operatori în timpul asamblării

Prin cuplarea dispozitivelor inteligente și a instrucțiunilor digitizate de lucru, complexitatea în timpul schimbărilor va fi redusă pentru angajați, iar cele mai bune practici conform principiilor Poka-Yoke pot fi aplicate. Acest lucru nu numai că mărește eficiența operatorului prin reducerea timpului, dar asigură și respectarea standardelor de calitate și reduce erorile și reprocesările.


În majoritatea mediilor HMLV, operatorii nu sunt expuși unui singur produs sau unei singure variante pentru suficient timp sau suficient de des astfel încât să devină experți. Prin urmare, pașii de asamblare care nu pot fi automatizați fizic trebuie comunicați prin instrucțiuni de lucru.

Instrucțiunile de lucru manuale îi ajută pe lucrători să-și facă treaba, dar cuprind în continuare numeroase incertitudini și pierderi de timp în ceea ce privește schimbările: este documentul adecvat și versiunea potrivită la îndemână, ce piese sunt deja asamblate, care este următorul pas. Nesiguranța rezultată și presiunea de a face totul corect și rapid pot influența negativ bunăstarea operatorului și, astfel, calitatea muncii.

Instrucțiunile digitale de lucru reduc costurile de comutare cognitivă, permițându-le operatorilor să-și mențină fluxul de lucru. Lucrătorii sunt ghidați pas cu pas pe parcursul procesului de asamblare. Fiecare sarcină executată este confirmată de operator, pentru a trece la următoarea sarcină. Dacă doresc, operatorii pot adăuga comentarii la instrucțiunile de lucru în timpul asamblării, pentru a îmbunătăți pașii de lucru sau fluxul de lucru. Instrucțiunile sunt însoțite de imagini sau de grafice, ceea ce face ca instrucțiunile să fie ușor de înțeles, chiar și pentru noii angajați. În acest fel, și sarcinile complexe de asamblare sunt efectuate corect.

 

3) Folosirea transparenței datelor pentru a îmbunătăți procesul

Assembly process data

Digitalizarea producției nu numai că sporește flexibilitatea prin eficientizarea schimbărilor atât din punct de vedere fizic, cât și uman, ci contribuie și la consolidarea capacităților pentru viitor.

Datele de producție din instrucțiunile de lucru digitale și toate uneltele și dispozitivele conectate, de la șurubelnițe pe c.c. și roboți colaborativi la sisteme de măsurare și mașini de testare, sunt colectate la fiecare pas, oferind o transparență fără precedent în operațiuni. Aceste date pot fi folosite pentru a monitoriza și a asigura calitatea și pot fi, de asemenea, utilizate pentru a permite inițiative de îmbunătățire continuă pentru a proiecta procesele de asamblare astfel încât să fie și mai flexibile și mai eficiente în viitor.

 

 

Caz de utilizare

Provocare

Articolele diverse combinate cu volumul scăzut și cu dimensiunile reduse ale loturilor creează complexitate ridicată și necesită multă pregătire de lucru.
 

Soluție

Folosirea locurilor de muncă standardizate cu instrucțiuni de lucru ghidate și dispozitive și unelte inteligente conectate

  • Creșterea flexibilității și a productivității
  • Comutare rapidă
  • Reducerea duratei de configurare
  • Fiecare operator poate să producă orice produs
  • Utilizare mai mare a spațiului din atelier
  • Flux controlat al procesului
  • Trasabil
     

 

Fructificați flexibilitatea Smart Factory Assembly

Accentul Smart Factory Assembly pe flexibilitate începe de la sistem în sine. O gamă variată de dispozitive și unelte de asamblare inteligente pot fi conectate într-o singură stație de lucru sau în toată zona de producție, ceea ce simplifică proiectarea unei soluții personalizate care se potrivește operațiunilor dvs. Această interfață integrată de gestionare a instrucțiunilor de lucru și tablourile de bord cu date de producție pot fi personalizate în cadrul sistemului sau integrate în software-ul existent.

Cu dispozitivele și cu uneltele sale de asamblare conectate, instrucțiunile și protocoalele de lucru digitizate și datele de producție ușor accesibile, Smart Factory Assembly permite schimbări fizice ușoare și sprijină operatorii să parcurgă fără probleme comenzile de producție. Reducând complexitatea, Smart Factory Assembly crește flexibilitatea, transparența și calitatea – indiferent de locul în care vă situați în cadrul călătoriei de digitalizare.
 

 

Luați legătura cu noi pentru a verifica situația dvs.

Capitalize on Smart Factory Assembly’s Flexibility

By reducing complexity, Smart Factory Assembly increases flexibility, transparency, and quality – no matter where you are on your digitalization journey.

 

Get in touch with us to verify your situation