Contactați-ne

Telefon

România

+40 37 138 11 55 | +40 730 462 760

Formular de contact

Ne face plăcere să răspundem întrebărilor dumneavoastră.

> Contact

Digitalizarea documentelor de producție

Echilibrarea inovării și standardizării în producție 4.0

Perturbare. Inovare. Creștere transformațională. Deși cândva erau auziți doar în startup-uri și în firme de tehnologie, acești termeni au devenit o parte a vocabularului extins de afaceri. Astăzi, companiile din fiecare domeniu privesc tot mai dornice spre viitor, iar industria de producție nu face excepție. Totuși, succesul în producție se bazează masiv pe consecvență, uniformitate și standardizare. Cum pot liderii din producție să depășească tensiunile dintre inovare și standardizare, pentru a se asigura că profită de beneficiile complete ale ambelor abordări?

Reducerea cheltuielilor generale datorate instrucțiunilor digitizate de lucru

 

Inovarea este interesantă – aceasta permite îmbunătățirea și reproiectarea rapide ale proceselor, precum și noi moduri de lucru. În practică, inovarea în producție ia forma automatizării, îmbunătățirilor tehnologice ale utilajelor și materialelor, utilizării îmbunătățite a datelor și a puterii de calcul. Toate aceste progrese pot contribui la dezvoltarea operațiunilor, permițându-le operatorilor să facă mai mult cu mai puțin, oferind în același timp mai multă vizibilitate și capacitate de măsurare. Fluxurile de lucru standardizate – inclusiv instrucțiunile și protocoalele de lucru care definesc acele fluxuri de lucru – sunt esențiale în asigurarea calității.

Orice modificare a unui proces necesită instrucțiuni de lucru actualizate

Acest lucru înseamnă că trebuie scrise și distribuite noi documente de producție, iar versiunile anterioare trebuie colectate și eliminate. Este un proces care necesită mult timp, este predispus la erori și adaugă riscul ca instrucțiunile de lucru învechite să conducă în mod potențial la rezultate inconsecvente. Aceste obstacole legate de documentate cresc „cheltuielile generale” necesare pentru fiecare modificare a proceselor, ceea ce poate reprima inovarea și îmbunătățirea.

Instrucțiunile digitizate de lucru susțin inovarea, prin reducerea semnificativă a acestor obstacole.

Numeroase sisteme includ instrumente de design integrate și interfețe ușor de utilizat care facilitează capturarea de noi procese și crearea sau actualizarea instrucțiunilor de lucru. Documentația poate fi gestionată centralizat, iar apoi transmisă automat către stațiile de producție – din fabrică sau de pe glob – asigurând că fiecare operator dispune mereu de cea mai recentă versiune.

Ușurința actualizării documentelor digitizate de producție scade efortul manual necesar când sunt modificate procesele și procedurile. Reducerea cheltuielilor generale eliberează timp care poate fi folosit pentru îmbunătățire strategică, conducând la o cultură unde schimbarea inovatoare este văzută ca ceva ce merită sărbătorit și nu doar ca ceva de gestionat.

 

Digitalizarea le oferă lucrătorilor liniște sufletească

 

Inovarea poate afecta mai mult decât procese și proceduri – aceasta poate avea impact și asupra personalului. Documentele digitizate de producție facilitează instruirea, învățarea și munca. Flexibilitatea oferită de instrucțiunile digitizate de lucru poate reduce timpul și efortul necesare per ansamblu pentru instruire, susținând în același timp nevoile individuale ale operatorilor.

Instrucțiunile digitizate de lucru acceptă mai multe forme de fișiere media.

Spre deosebire de hârtie, care limitează documentația la text și la diagrame, instrucțiunile digitizate de lucru pot fi augmentate prin animații, sunete și videoclipuri. Acest lucru oferă o experiență mai bogată și mai interactivă, ceea ce face ca instrucțiunile digitizate de lucru să fie eficiente pentru operatorii cu diferite preferințe de învățare. Deoarece experiența digitizată este în principal vizuală și nu se bazează atât de mult pe text, aceasta poate fi benefică în special în medii unde instrucțiunile de lucru trebuie traduse în mai multe limbi.

Pe lângă format, și cantitatea de informații poate fi personalizată. După efectuarea instruirii inițiale, un operator se poate simți încrezător că stăpânește un anumit proces, necesitând doar o scurtă descriere a fiecărui pas. Totuși, alt operator s-ar putea simți mai confortabil cu câteva exemple, detalii sau explicații suplimentare. În ceea ce privește instrucțiunile de lucru pe hârtie, informațiile suplimentare trebuie adăugate ca o anexă, operatorii trebuind să parcurgă numeroase pagini (sau numeroase dosare) de material irelevant pentru a găsi ceea ce caută; cu instrucțiunile digitizate, este la fel de simplu ca un clic pe un link. Prin posibilitatea de căutare avansată și prin capacitatea de a conecta resurse suplimentare direct la pașii procesului, instrucțiunile de lucru digitizate le permit operatorilor să-și personalizeze experiența, oferind atât de multe – sau atât de puține – informații cât au nevoie.

 

Optimizarea consecventă a proceselor și calității în asamblare

Când îmbunătățirile procesului sunt ușor de implementat, acestea sunt implementate mai des, conducând la o cultură de îmbunătățire continuă. Instrucțiunile de lucru digitizate le permit operatorilor nu doar să urmeze un pas actualizat al unui proces, ci și să sugereze ei înșiși îmbunătățiri ale instrucțiunilor de lucru, care pot fi apoi rapid și ușor încorporate. Acest flux de cunoștințe în dublu sens poate crește productivitatea, permițându-le lucrătorilor din prima linie să contribuie la cele mai bune practici. Opiniile sunt validate rapid și pot fi integrate în instrucțiunile pas cu pas, pentru a îmbunătăți procesul de producție.

Documentele de producție digitizate permit și capturarea, urmărirea și controlul calității datelor mai mult decât documentele pe hârtie.

Dispozitivele inteligente și echipamentul de testare pot fi integrate pentru a asigura calitatea, permițând avansarea la următorul pas doar după cel anterior este efectuat corect. Pe măsură ce un operator parcurge instrucțiunile de lucru digitizate, sunt colectate informații la fiecare pas, ceea ce conduce la seturi de date mai bogate care pot fi analizate pentru îmbunătățirea proceselor și arhivate ca înregistrări ale ciclului de viață al produsului, pentru a fi folosite în cadrul auditurilor.

Digitizarea face posibilă și automatizarea fluxurilor de lucru de documentare, care anterior erau manuale.

Seturile de date oferă și transparență și posibilitatea de urmărire de-a lungul proceselor de producție, ceea ce poate reduce nevoia de aprobări, de intrări de date și de rapoarte tipărite pe hârtie. Fluxurile de lucru automate sunt mai puțin predispuse la erori, oferind un exemplu suplimentar în ceea ce privește modul în care documentele de producție pot contribui la o performanță de o calitate superioară.

 

Concluzie

Pe fondul tendințelor din industrie și al noilor tehnologii, producătorii se confruntă cu o presiune tot mai mare de a se dezvolta, de a se adapta și de a adopta noi moduri de lucru; cu toate acestea, nevoia de procese consistente și repetabile și de rezultate de înaltă calitate rămâne la fel de importantă ca întotdeauna. Documentele digitizate de producție combină tot ce este mai bun din ambele abordări, permițând inovarea, asigurând în același timp standardizarea și permițându-le producătorilor să se îndrepte cu încredere către viitor.

 

Studiu de caz

Provocare

Un producător inovator de vehicule de luptă blindate pe roți dorește să devină o fabrică fără documente pe hârtie. Deoarece operează într-un domeniu strict reglementat, este necesară o documentație extinsă. Pe baza proceselor actuale, acest lucru se traduce într-un efort semnificativ pentru operator (ștampilarea documentelor pe hârtie, tipărirea rapoartelor, intrări de date manuale etc.), precum și într-un risc crescut ca instrucțiunile de lucru pentru procesele de asamblare să fie incorecte sau învechite.

Soluție

După trecerea la documente digitizate de producție, instrucțiunile de lucru sunt actualizate automat din ERP, oferind trasee de audit pentru schimbările reviziei. Instrucțiunile de lucru și documentația relevantă sunt afișate pe tablete pentru fiecare lucrător, iar dispozitivele de producție de pe linia de asamblare, precum unelte inteligente și echipamente de testare, sunt conectate la sistem, asigurând trasabilitatea calității.

Rezultate


Folosind pentru fiecare lucrător instrucțiuni digitizate de lucru pe tablete, conectate la toate dispozitivele de producție relevante, fabrica a obținut următoarele beneficii:

  • Economie de timp la pregătire (>1 oră per comandă)
  • Reducerea reprocesării (-20%)
  • Instrucțiuni actualizate în permanență
  • Trasabilitate completă

Digitizarea documentelor de producție i-a permis producătorului să continue inovarea, menținând în același timp procese standardizate și îmbunătățind valorile de producție.

 

Combinând instrucțiunile de lucru și protocoalele digitizate, dispozitivele și uneltele de asamblare conectate și accesul simplu la datele de producție, sistemul Smart Factory Assembly al Bossard vă poate sprijini în călătoria de inovare. Aflați cum vă putem ajuta compania să inoveze și să se dezvolte odată cu procesele, personalul și valorile de calitate, menținând în același timp rezultate consecvente, standardizate și de înaltă calitate.

Luați legătura cu noi pentru a afla mai multe