Contactați-ne

Telefon

România

+40 37 138 11 55 | +40 730 462 760

Formular de contact

Ne face plăcere să răspundem întrebărilor dumneavoastră.

> Contact

Test de duritate – Determinarea proprietăților materialului

Testarea durității este una dintre cele mai importante proceduri pentru asigurarea calității materialelor utilizate într-o gamă largă de industrii și în cercetare și dezvoltare. În calitate de partener cu experiență, Bossard vă oferă sprijin prin expertiza sa în testarea durității și prin laboratoarele sale de testare de ultimă generație.

Ce este un test de duritate?

Testarea durității este o procedură frecventă pentru determinarea proprietăților unui material. Duritatea descrie rezistența pe care o prezintă un material supus acțiunii unui obiect penetrant. Acest lucru face posibilă testarea, indiferent dacă este vorba despre un material dur sau friabil sau despre unul dur și rezistent la uzură. Astfel, persoana care efectuează testarea va putea stabili dacă materialul testat este adecvat pentru un anumit scop.

Testarea durității este utilizată în tot felul de domenii și sectoare diferite, pentru a asigura calitatea necesară. Printre principalele sectoare industriale în care este utilizată se numără industria auto, de construcții, aerospațială, de inginerie mecanică, industria de producție și prelucrare a metalelor și industria de automatizare.

 

Avantajele testului de duritate

  • Procedură de testare relativ simplă și rapidă
  • Testul este efectuat direct la nivel de componentă
  • Modificările minore ale materialului testat permit utilizarea ulterioară


Cum funcționează un test de duritate

Principiul testării durității este relativ simplu: Un penetrator, adică un obiect cu greutăți specifice, este presat pe suprafața materialului de testat cu o anumită forță. Acest proces creează o adâncitură, ale cărei dimensiuni le poate măsura persoana care efectuează testarea. Duritatea poate fi apoi calculată pe baza acestei măsurători. Cu cât adâncitura este mai mică, cu atât materialul examinat este mai dur. Persoana care efectuează testul dispune de o varietate de metode.Test de duritate Rockwell

Testul de duritate Rockwell (HRC) este efectuat folosind un con de diamant (cu unghiul vârfului de 120°) pentru a testa duritatea oțelului călit. Persoana care efectuează testul aplică mai întâi o forță sau o sarcină preliminară pentru a străpunge suprafața materialului de testat. După o anumită perioadă, adâncimea de bază – care are rol de nivel de referință și este luată în considerare mai târziu la calcularea durității – poate fi măsurată. Forța de testare este apoi crescută și mai mult, pentru a ajunge la adâncimea finală de străpungere. După un timp de așteptare, forța de testare este redusă din nou și se măsoară adâncimea finală de străpungere. Persoana care efectuează testul calculează apoi valoarea durității Rockwell pe baza diferenței dintre adâncimea de bază și adâncimea finală de străpungere. Rezultatul final al valorii durității împreună cu procedura de testare reprezintă duritatea Rockwell (de ex., 58HRC).


Bossard – expertul dvs. pentru procedurile de testare a durității

Bossard oferă teste de duritate Vickers (acreditate) și teste de duritate Rockwell (neacreditate). Portofoliul nostru include următoarele servicii (printre altele):

  • Teste de duritate în laboratorul nostru acreditat de testare (unele dintre laboratoarele noastre de testare din întreaga lume sunt acreditate de organismele naționale de acreditare respective)
  • Obținerea de informații importante despre proprietățile materialului


Contactați experții noștri, pentru a afla mai multe despre Serviciile de testare Expert. Suntem bucuroși să ne contactați!

 

Contactați-ne

Subiecte conexe

Descoperiți în cărțile noastre albe ce scriu experții despre subiecte precum:

  • Coroziune
  • Frecare
  • Măsurarea durității
  • Fragilitatea hidrogenului
  • Uzura materialelor

Descărcați cărțile albe

 

Descoperiți alte module care contribuie la îmbunătățirea pas cu pas a productivității dvs.

Expert Walk
Vedeți cum funcționează sistemele dvs. de fixare și uneltele dvs., noi stabilim cum să procedați mai simplu și mai inteligent

Expert Education
Aflați mai multe despre elementele esențiale și despre secretele sistemelor noastre de fixare în cadrul seminarelor și cursurilor noastre de învățare online

Expert Teardown
Identificați cea mai bună soluție de fixare pentru dvs. și potențialul de economisire a costurilor

Expert Design
Proiectați cel mai bun produs al dvs. cu ajutorul unei game largi de informații tehnice și de unelte.

Expert Assortment Analysis
Reduceți TCO, identificând posibilități de raționalizare a sistemelor de fixare