Contactați-ne

Telefon

România

+40 37 138 11 55 | +40 730 462 760

Formular de contact

Ne face plăcere să răspundem întrebărilor dumneavoastră.

> Contact

Testarea coeficientului de frecare - Asamblarea fiabilă a îmbinărilor cu șuruburi

Șuruburile s-au dovedit a fi cele mai eficiente sisteme de fixare din istoria industriei prelucrătoare. Totuși, această metodă de fixare are la rândul său neajunsuri, care, în schimb, pot fi compensate cu ajutorul testării coeficientului de frecare. Acest tip de test vă permite să beneficiați de întregul potențial al îmbinărilor cu șuruburi, să eliminați orice îmbinări nesigure sau periculoase și să evitați costuri adiționale asociate acestora.

De ce este necesară testarea coeficientului de frecare?

Pentru a asambla corect îmbinările cu șuruburi este necesar un anumit cuplu de strângere. Acest cuplu de strângere depinde de anumiți factori. Printre aceștia se numără, de exemplu, tipul de șurub, clasa de rezistență, suprafața anti-corozivă, gradul de lubrifiere, etc.

Tabelele standard ale cuplului de strângere oferă informații cu privire la tipul de cuplu de strângere care trebuie aplicat pentru anumiți coeficienți de frecare. O mare parte din energia cuplului se pierde sau este convertită în energie termală doar prin frecare. Aceasta reprezintă aproximativ 80-85% pentru un șurub cu filet metric standard. Astfel, doar 15-20% din energia cuplului de strângere generează forța de fixare. Forța de fixare sau forța de strângere este necesară pentru realizarea funcției îmbinărilor cu șurub.

Pot avea loc modificări ale coeficientului de frecare dacă există deviații de la standarde, precum cele privind materialul șuruburilor, acoperirea acestora, utilizarea lubrifianților, a șaibelor sau a șaibelor de siguranță sau a unui filet auto-tăiat. În cel mai rău caz se poate ajunge la îmbinări nesigure și slăbite. Astfel un testarea exactă a coeficientului de frecare este o componentă esențială pentru a determina un cuplu de strângere fiabil.
 

Care sunt beneficiile practice al testării coeficientului de frecare?

Un test calificat și expert al coeficientului de frecare vă pune la dispoziție următoarele beneficii:

 • Gradul de lubrifiere: aflați care este efectul lubrifierii șurubului și al filetului asupra frecării și a intervalului coeficientului de frecare și dacă aveți nevoie de un cuplu mai mare sau mai mic.
 • Cuplu de strângere: determinați frecarea și intervalul coeficientului de frecare. Utilizați această metodă pentru a determina precis cât de mare trebuie să fie cuplul pentru o îmbinare stabilă.
 • Fiabilitatea procesului: vă puteți planifica procesele de fabricare mai detaliat și să asigurați rezultate consecvente beneficiind de o fiabilitate crescută a procesului.
 • Evitarea eșecurilor: puteți preveni eșecurile datorate selectării incorecte a cuplurilor de strângere și să evitați reparații scumpe, ajustări sau plângeri ale clienților.
 • Prevenirea daunelor asupra reputației: evitați daunele aduse reputației, costurile asociate și clienți sau profit pierdut ca urmare a unor procese slabe de fabricare.
 • Fiabilitate: garantați fiabilitatea îmbinărilor cu șurub și creați baza lucrărilor de asamblare și a produselor de înaltă calitate.
   

Serviciile noastre pe scurt:

Ca experți în domeniul sistemelor de fixare în dezvoltarea de produse și procese de fabricare, vă punem la dispoziție ani de experiență. În laboratoarele noastre, efectuăm măsurători precise ale forței de strângere și de fixare utilizând metode dovedite și echipament de testare sofisticat. Acestea includ testarea coeficientului de frecare de la 0,1 Nm la 4,000 Nm sau de la M3 la M36, putând fi atinse forțe de pretensionare de 700kN sau 70 t.

Aveți nevoie de teste a coeficientului de frecare pentru utilizări în afara normelor? Nicio problemă! Verificăm de asemenea aplicații speciale pentru îmbinările cu șurub care nu se încadrează în cerințele DIN 16047, dar răspund nevoilor dumneavoastră.


Contactați experții noștri pentru a afla mai multe despre Serviciile de Testare Expert. Suntem bucuroși să vă ajutăm!


Contactați-ne

 

Subiecte asemănătoare

Descoperiți în cărțile noastre albe ce scriu experții noștri pe subiecte precum:

 • Coroziune
 • Frecare
 • Măsurarea durității
 • Fragilarea prin hidrogen
 • Oboseala materială

Descărcați documentele albe

 

Descoperiți alte module care contribuie la îmbunătățirea productivității dvs. pas cu pas

Expert Walk
Studiați-vă elementele de fixare și instrumentele utilizate, vom determina cum să procedăm mai ușor și mai inteligent

Expert Education
Aflați mai multe despre esențialele și secretele de fixare în seminarii și cursurile noastre de e-learning

Expert Teardown
Identificați cea mai bună soluție de fixare și potențial de economisire a costurilor pentru dvs.

Expert Design
Proiectați-vă cel mai bun produs cu o gamă largă de informații și instrumente tehnice

Expert Assortment Analysis
Reduceți TCO prin identificarea oportunităților de raționalizare a elementelor de fixare